AKC medlemsinformation den 6 februari

Träning under sportlovet, städ, hygien, hälsa mm

Nybörjarstart ett par veckor till
Det finns ännu så länge plats i flera grupper. Känner du någon som vill komma igång med kampsport så be dem göra en intresseanmälan!

Träning som vanligt under sportlovet
All träning fortgår som vanligt under sportlovet. Notera att vi har en uppdaterad kalender med helgdagar etc.

Kom i tid
Planera så att du kan komma till träningen i god tid. När du kommer sent så missar du en del av din träning, skaderisken går upp när du missar uppvärmningen, och ditt fokus försvinner när du är stressad. Dessutom stör du resten av gruppen och instruktören när du ramlar in sent.

Dra alltid din tag
Du skall dra din tag (nyckelbricka) före ditt pass, varje gång du går igenom vändkorset! Ett tips för att komma ihåg tag:en är att sätta den på din nyckelknippa. Förutom att reglera inpasseringen och tillse att endast medlemmar är inne på AKC, så registreras närvaro genom att du drar din tag. Tappar du bort eller glömmer din tag får du köpa en ny.

Städ efter varje pass
Alla skall hjälpa till att röja upp, hänga upp mittsar och städa hallen man kört i efter varje pass, så att det är fint och fräscht för nästa grupp.

Ej hoppa mellan grupper
Man får endast träna med den grupp som man tillhör (och i förekommande fall friträningar).

Hygien
Kampsport medför ganska omfattande kroppskontakt. Det är mycket viktigt att ha god hygien! Var alltid ren och fräsch, använd deodorant och tvätta alltid träningskläderna mellan varje pass! Ha också koll på din hud så att du inte tar med tex ringorm till träningen.

Träna aldrig sjuk
Träna aldrig sjuk, dels kan det vara farligt för dig själv och sedan är risken stor att du smittar dina träningskamrater. Vila och kom tillbaka när du är helt frisk!

Vattenflaska
Man kan förlora flera liter vätska under ett långt hårt pass. Ta gärna med en vattenflaska och drick ordentligt under passet. Det är också viktigt för knattar, barn och ungdom. Det blir långa avbrott i träningen om barnen måste springa till omklädningsrummen för att dricka och det är också svårt att ha uppsikt över dem då. Skicka med kidsen en vattenflaska!

Uppförande
Respekt och disciplin är mycket viktigt inom kampsport. Visa såväl din instruktör som dina träningskamrater respekt och ta hänsyn till din partners förutsättningar. Nolltolerans mot stök under instruktion, nedlåtande kommentarer, fula ord och mobbing. Lyft upp varandra istället för att trycka ner varandra!

Inga åskådare
Bortsett från de första veckorna med provträning så har vi inga åskådare under passen! I synnerhet barnen störs av att ha åskådare som pratar och syskon som stojar. Även för äldre (ungdom och vuxna) så är det skönt att slippa ha åskådare. Läs gärna mer här.

Klubbkläder
Vi har AKC t-shirts och AKC hoodie i vår butik.

Träningsutrustning
I stort sett all träningsutrustning du behöver finns i vår butik. Där hittar du boxhandskar, benskydd, susp, tandskydd, lindor och mycket mer.

Sista träningen för terminen
Söndagen den 7 juli är det vårterminens sista pass. Notera hemsidans kalender.

Facebook-grupp
AKC har en Facebook-grupp. Där postas regelbundet information och man kan ställa frågor med mera.

E-postadress – Säkerställ att du har fått mail
Under de närmaste dagarna kommer ett mail med länk till denna nyhet att gå ut till alla medlemmar. Om du inte har fått mail senast nu på fredag skriv till oss så kommer personalen att uppdatera din e-postadress i vårt register. Notera att det är problem med @live och @hotmail, vi rekommenderar gmail.

Försäkring
Alla AKCs medlemmar är försäkrade under träning.

Värdesaker
Vi har mycket få stölder på AKC men som det heter ”tillfället gör tjuven”. Lämna aldrig värdesaker utan uppsikt! Lämna inte dyra märkesskor och dyra märkesjackor i omklädningsrummet, utan ta med dem i din väska. Notera att AKC inte ansvarar för personliga ägodelar.

Sociala medier
AKC finns på Instagram och Facebook, följ och tagga oss gärna!