Dags att köpa utrustning

Det börjar så sakta bli dags för alla att köpa utrustning så att träningen kan utvecklas med nya moment!

Som säkert många har sett så börjar vi få ordning på en liten butik bredvid receptionen. Tanken är att det allra mesta som kan behövas till träningen skall finnas där.

För att kunna gå vidare med träningen behöver alla köpa utrustning. Inom BJJ behöver man en dräkt för att kunna utföra en hel del tekniker. För alla stående kampsporter så är handskar högsta prioritet så man kan börja köra mitts.  Alla måste inte köpa allt på en gång, men det är dags att börja nu. Vissa saker kan tillfälligt ta slut men vi får leverans varje vecka.

Nedan kommer en kort sammanställning om vad man kan behöva:

Thaiboxare behöver boxhandskar, benskydd, tandskydd och susp (killar). Just boxhandskar är viktigt så att grupperna kan börja köra mitts etc. Det finns särskilda boxhandskar för barn (5-8 år 6 oz, 8-12 år 8 oz, 13+ år 12 oz).

MMA-utövare behöver MMA-handskar, benskydd, tandskydd och susp (killar). Skall man köra mycket sparring och mittsträning är det även lämpligt med boxhandskar. Det finns särskilda boxhandskar för barn (5-8 år 6 oz, 8-12 år 8 oz, 13+ år 12 oz).

Boxare behöver boxhandskar och tandskydd. Det finns särskilda boxhandskar för barn (5-8 år 6 oz, 8-12 år 8 oz, 13+ år 12 oz). En del vill köra med skor. Det är mycket viktigt att man då har särskilda inomhusskor så att man ej förstör mattan. Helst skall man beställa boxningsskor i så fall. Det är inget vi har i butiken tyvärr.

BJJ-utövare behöver en gi (dräkt). Det kommer bra billiga BJJ-dräkter för barn inom kort.

Vi har också AKC t-shirt att köpa (249 kr). X-small börjar redan ta slut och XX-small är efterfrågat. Vi skall se om vi kan göra en extra beställning.

Vi hoppas snart att få in thai-shorts, mma-shorts och rashguards från Askari.